Tips voor het organiseren van een thema feest

De muziek is geregeld, de boel is versierd, op de tafels vind je lekkers. Je bent helemaal klaar voor je eigen feest. Niks is leuker dan het vieren van een feestje. Want het leven is immers zelf ook een feestje. Misschien vier je het omdat je net jarig ben geweest, je vakantie is begonnen, je geslaagd bent voor je examen, je vakantie bijna om is, de eerste schooldag weer geweest is, de eerste toetsweek weer achter de rug is  of gewoon omdat je zin had in een feestje. Het maakt allemaal niet uit!

De vraag blijft echter voor vele doen we dit jaar een themafeest ja of nee? En vervolgens komt meteen de volgende vraag in je op welk thema moeten we nu weer kiezen?  Je wilt natuurlijk geen afgezaagd thema! HELP!

En daar ga ik je nu mee helpen :D. Hier onder vind je een aantal thema’s voor feestjes op een rijtje, misschien inspireert het je wel en ga je helemaal los met een van de onderstaande thema’s. Alvast een heel gezellig en leuk feest gewensd!

  • Een thema met een letter. Kies bijvoorbeeld de letter B. Alles op je feest pas je aan, aan de letter B. Zelf kun je verkleed gaan als een bouwvakker, brandweerman, beachbabe, bloemenmeisje etc.
  • Kies een land als thema. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit Nederland, Frankrijk, Amerika, Griekenland, Mexico, Rusland etc.
  • Kies voor een muziekstijl als thema. Je draait de hele avond alleen maar die muziekstijl(moet je natuurlijk wel van die muziekstijl houden ;P)
  • Een gekostumeerd bal, waarbij iedereen verplicht een masker moet dragen. Tja, probeer dan maar eens je vrienden terug te vinden!
  • Je kan natuurlijk ook kiezen voor een stad als thema. Hierbij kun je onwijs veel verschillende kanten op gaan kies bijvoorbeeld voor een stad als Las Vegas of Rome
  • Een mogelijkheid die al vaak gekozen wordt, maar toch de moeite blijft om te noemen zijn de feesten naar jaargetijden. Niks is grappigere dan een feest vieren in de winter met als thema Summer!
  • Ben je nou helemaal fan van een bepaalde film? Dat kan je natuurlijk ook gebruiken als inspiratiebron.  Kies bijvoorbeeld voor een film als Legally Blond of the Titanic.
  • Over films gesproken je kunt ook kiezen voor een Oscar thema. Je kan op zo’n avond verschillende films draaien en overdosis popcorn in huis halen.
  • Draag je gekste kleding, dat is de opdracht die je je vrienden mee geeft. Wedden dat de leukste creaties te voorschijn komen?!
  • Ten slotte kies voor een thema als the switch of the sexes. Meisjes gaan als jongens verkleed en jongens als meisjes. Lachen!

Geen behoefte aan een thema? Een feest zonder thema is natuurlijk ook leuk! Hieronder vind je een aantal links die je helpen bij het organiseren van een feest. Succes!

Interessante sites:

http://www.allesvooreenfeest.nl/
http://www.tipsvoorfeest.nl/
http://feest.algemenestartpagina.nl/feest/
http://www.hetallerleukstefeest.nl/tips.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *